tiistai 13. elokuuta 2013

Rakentaminen

Meidän rakentaminen alkoi loppuvuodesta 2012, kun teimme kaupat Designtalon kanssa. Kilpailutimme kaksi muutakin talofirmaa, mutta päädyimme designtaloon  useammastakin syystä. Tärkein kriteeri meille oli, että talo on kokonaan muuttovalmis, itselle jää vain maatyöt, ulkovuoren maalaus ja pihanlaitto. Aluvuodesta laitoimme rakennusluvan vetämään ja sen saamisessa oli hiukan ongelmia(kiitos e-luvun) ja muutamia fiksauksia piti tehdä ennen kuin lupa saatiin. Talomalli on Kaustinen150, mutta pohjaan tehtiin muutoksia yhdistämällä keittiö ja olohuone yhteiseksi tilaksi, väliin jää vain takka. Muita muutoksia oli talon muuttaminen passiivitaloksi, ikkunoitten lisääminen ja isontaminen olohuoneeseen sekä eteiseen, erikoiskovat cyprokit seiniin, tuulikaappi kokonaan pois, parkettilattia, autokatos ja muutamia muita pienempiä muutoksia. Muutosten tekeminen oli helppoa ja ei mielestäni edes kovin kallista. Talotoimitusviikoksi sovittiin 21/2013 ja maatöihin alettiin huhtikuun puolessa välissä. J oli itse koko ajan mukana maatöissä, sekä sisätäytössä, joka myös oli rakentajan vastuulla. Perustukset tulivat kuitenkin Designtalolta.
Kelit olivat mitä parhaimmat koko pystytyksen ja aluskatteen laiton ajan, vettä ei satanut lainkaan:) Siitä se pikkuhiljaa talo alkoi edetä, välillä ei tapahdu rakennuksella viikkoon mitään ja sitten taas työmiehet pöllähtävät muutamaksi päiväksi paikalle. Tällä hetkellä talo on sisältä maalattu, takka on valmis ja odotellaan laattamiestä. Terassin tekijät ovat töissä tällä viikolla ja itse sitten suurennamme terassia ensikesänä, kun maatyöt on saatu loppuun. Kaivuri tulee vielä tälle syksylle tasottelemaan tontin ja ensi kesänä päästään pihan laittoon:)
Takka on uuniseppien riekko kaksipuoleisena, joten takkatulta voidaan ihailla sekä keittiössä, että olohuoneessa. Manttelitakka oli haaveissa, mutta sille ei löytynyt sopivaa paikkaa, kun se olisi pitänyt upottaa seinään, joten valitsimme tällaisen perussimppelin takan.

Tähän saakka olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä kaikkiin työmiehiimme ja toivottavasti kaikki sujuu loppuun astikin hyvin. Talonäyttely on sovittu 5.10.2013, joten ei enää kauaa, niin päästään kantamaan muuttokuormia:)

3 kommenttia:

  1. kivalta näyttää :) Alahan jo pakkailee tavaroita :D

    VastaaPoista
  2. Piti heti tulla kurkkaamaan blogiasi. Teillähän on jo talo hyvällä mallilla. Mielenkiinnolla jään seuraamaan. :)

    VastaaPoista
  3. A-S, itseasiassa olen jo pakkaillut jonkin verran;)
    Anna, hyvällä mallilla juu, mutta nämä pari viimeistä kuukautta tuntuu ikuisuudelta..:)

    VastaaPoista