lauantai 24. elokuuta 2013

Reipasta arkea


Toinen kouluviikko on vierähtänyt nopeasti ja monenmoista puuhaa on riittänyt. Yksi ilta pyhitettiin lasten kanssa onkimiselle, näyttää olevan meidän pojille tosi mieluista puuhaa kaikkine matojen kaivamisineen. Tosi hyvin tunnistavat jo eri kaloja(kiitos ukin) ja oppivat ihan huomaamatta mukavan harrastuksen parissa. Minä kala-allergisena tyydyin katselemaan kauempaa ja seuraamaan pienimmän puuhia. Minusta ei myöskään olisi pujottamaan matoa koukkuun saatikka ottamaan sitä kalaa koukusta pois!
Innostuin myös viikolla testailemaan vähän ruosteessa olevia ompelutaitojani ripaus tunnelmaa blogin inspiroimana. Sain varmaan miljoona vinkkiä kyseisestä blogista ja ehdottomasti menee seurantaan. Tein Selmalle kaksi tuubihuivia ja kaksi pipoa. Aika ihania! Pitää tehdä vielä muutama eri sävyinen, niin on kaikkiin takkeihin sopivat huivit ja pipot.

Pojat lähtivät mummulan väen kanssa juhlimaan venetsialaisia sukulaisiin ja laitoin tuliaisiksi poikien mukaan rocky roadia. Olen tehyt tästä montaa eriversiota ja meidän lasten makuun paras on tämä johon tulee vaahtokarkkeja ja popcorneja. Tähän versioon laitoin vielä amerikan- ja ranskan pastilleja. Suklaana ihan fazerin sinistä. Liian hyvää...

Rakennuksella oli loppuviikon taas laatoittaja ja nyt on vesieristetty kodinhoitohuoneen, pesuhuoneen ja saunan lattia. Tulee vielä ensi viikon alussa jatkamaan ja tekee laatoitukset loppuun. Eteiseen vaihtui laatta viimetingassa, olin pitkän empimisen jälkeen valinnut tumman harmaan ison laatan. Vaihtoehtona oli iso valkea laatta ja heti valinnan jälkeen harmittelin valintaani. Minun onnekseni laatoittajalla oli tullut pieni sekaannus ja niin kipaisimme pikaisesti tilalle rautakaupasta isoa valkeaa laattaa. Saanpahan mieluisan:) Muuten olemme maalailleet ulkopuolen valkoisia osia, tuunattu vanhaa senkkiä ja nautittu siitä, että saadaan pyöriä rakennuksella tasan sen verran kun huvittaa/jaksetaan! Se etu muuttovalmiissa talossa.
Vimpassa kuvassa näkyy hyvin meidän huoneen tapetti.

Ihanaista lauantaipäivän iltaa!:)

2 kommenttia:

  1. Siis mitä on tämä rocky road ja kuinka se tehdään? Ihan uus juttu mulle :) ihana postaus oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, sinäkin täällä:) Vuorataan sopiva pelti leivinpaperilla, laitetaan siihen pilkottuja vaahtokarkkeja, poppareita jne.. ja sulatetaan päälle suklaata. Sitten jäähdytetään ja murretaan annospaloiksi. Vie kielen mennessään...

      Poista