torstai 30. tammikuuta 2014

Rakkaudesta ruokaan

Meidän perheessä rakastetaan ruokaa. Minulle on jatkuvasti nippureseptejä odottamassa kokeilua. Toki arkisin monesti mennään sieltä mistä aita on matalin, mutta viikonloppuina ja vapaapäivinä kokataan herkkuruokia. J:n ehdotonta herkkua on tuhdit liharuoat, minun suosikkeja ovat erilaiset kanaruoat. Jaankin teille tässä yhden tämän hetken suosikeista.

Juustokanaa
400-500g hunajamarinoituja broilerin fileitä
10cm:n pätkä varsiselleriä
puolikas paprika
purkki smetanaa
puoli purkkia kolmen juuston kermaa
reilu nokare voimakasta koskenlaskijaa tai koskenlaskija murua
50g punaista emmentalia raasteena
1tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Pilko ja kuullota varsisellerit voissa.
3.Ruskista pikaisesti broilerin fileet.
4.Pilko paprika suupaloiksi
5.Asettele broilerit uunivuokaan. laita päälle varsisellerit ja paprikat.
6. Pilko päälle koskenlaskijaa/koskenlaskija murua.
7.Tee smetanasta, emmentalista ja kermasta seos ja mausta se suolalla ja pippurilla.
8. Kaada seos broilerin päälle niin, että myös paprikat peittyvät.
9.Paista uunissa n. 35-40 minuuttia, nauti salaatin, riisin tai lohkoperunojen kera. On muuten herkkua!
Meidän uusi keittiö palvelee ahkeraa kokkaajaa hyvin. Laskutilaa on riittävästi  ja kaikki toiminnot on lähellä. Allas on tarpeeksi iso ja syvä, sekä liesituuletin on tehokas. Jos vielä haluaisi hifistellä, niin mikro voisi olla alempana ja kaasuliesi olisi kiva. Ilmankin pärjätään ja pianhan on kesä, ja silloin siirrytään ulos ruoanlaittoon:)



Keittiön kuvat nappasin Ilona-keittiöiden sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti